Marko Radulović (©VSS/Slobodan Sandić)
Marko Radulović (©VSS/Slobodan Sandić)

Srbija se osvetila Crnoj Gori za težak poraz i zauzela peto mesto u Svetskoj ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 17:03

Đorđe Vučinić dominirao na liniji dva metra, Ognjen Stojanović sa dva gola u finišu pečatirao trijumf

Kada pritisak i očekivanja nestanu - Srbija proigra. Tako je bilo na Svetskom prvenstvu u Budimpešti posle ispadanja u četvrtfinalu, ponovilo se to i u Strazburu na Superfinalu Svetske lige. Delfini su se revanširali Crnoj Gori za debakl na startu grupne faze i pobedom zauzeli peto mesto - 8:6 (2:0, 1:2, 2:1, 3:3).

Odavali su utisak Delfini i Ajkule da su puškom naterani u bazen, očigledno je bilo da im se ne igra i da su mogli odmah bi se posle ispadanja u četvrtfinalu pokupili na avion. I tako izgleda svako razigravanje od petog do osmog mesta, nema greške. Nikome se ne igra, a kroz reprezentaciju Srbije to se najbolje oslikavalo kroz igrača više, koji uopšte nije funkcionisao u prvom delu susreta. Delfini ništa nisu mogli da pogode kada imaju prednost u bazenu. 

Izabrane vesti

Dekoncentrisani su bili Ognjen Stojanović i Marko Radulović, klizila im je lopta, a crnogorski čuvar mreže Lazar Andrić čitao je srpske šutere kao knjigu do pred kraj prvog kvartala i šuta sa vode Vuka Milojevića sa vode posle isteka igrača više. Na identičan način sa veće razdaljine je Andrića savladao i Nikola Lukić, ali sve do promene napadačke strategije Srbija nije uspela da se odlebi. Bilo joj je neophodno da proradi spona spoljna linija i igrač kod stative. 

U odsustvu Nikole Jakšića i Save Ranđelovića gospodarenje na liniji dva metra preuzeo je bek Novog Beograda - Đorđe Vučinić. Konstantno se spuštao kod stative, uplivavao i opterećivao protivničku bekovsku liniju. Počeo je olimpijski vicešampion da koristi višak koji je stvarao, hranila ga je spoljna linija loptama, a Vučinić je, kao u duelu sa Španijom, bio nepogrešiv sa dva metra. Lob, pa dva spuštanja lopte u gol. 

Srbija se ispromašivala sa igračem više, ne i Crna Gora. Takve situacije održavale su Ajkule u životu i najčešće je lopta išla do ruke Dušana Matkovića, koji se, uz Bogdana Đurđića i Kanstantsina Averku, profilisao kao glavna napadačka opcija. Ni promena golmana nije poremetila Matkovića - Dimitrija Rističevića zamenio Lazar Dobožanov - ali mu se niko nije priključio. Ognjena Stojanovića nije služio šut do odlučujuće deonice, a onda je u završnici proradio. Realizovao je peterac, pogodio je i sa krila suprotan ugao i naplatio težak poraz Crnoj Gori u grupnoj fazi.

SVETSKA LIGA - FINALE

20.00: SAD - Italija

SVETSKA LIGA - TREĆE MESTO

18.00: Francuska - Španija

SVETSKA LIGA - PETO MESTO

Crna Gora - Srbija 6:8 (0:2, 2:1, 1:2, 3:3)

SVETSKA LIGA - SEDMO MESTO

Australija - Kanada 13:9 (3:1, 1:2, 6:3, 3:3)


tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija Crne GoreSvetska liga vaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara